Tätt skånederby

elit2

Det blev ett jämnt och tätt andra Skånederby när elitlaget besökte Ängelholm i Söndags. Till slut var det dock Engelholm som lyckades gå segrande ur striden med 3-2.

Det första Skånederbyt blev en ganska ensidig affär där Svedala tjejerna inte alls kunde pressa Engelholm och det var ett revansch suget lag som tog sig an Engelholm på bortaplan.

Inledningen på matchen var jämn men Svedala hade en liten svacka i mitten på första set och fick sedan jaga vilket man gjorde förtjänst fullt utan att nå ända fram . Setet till Engelholm 25-21.

Svedala inledde andra set svagt och hamnade snabbt i ett 5-11 underläge som man lyckades hämta upp för att sedan tappa spelet helt igen. Setet enkelt till EVS 25-12.

Även det tredje setet inleder Svedala tjejerna svagt och hamnar i underläge 12-6 som blir till 14-8 innan upphämtningen börjar och man är i kapp vid 14-15 för att sedan återigen släppa iväg EVS till 19-14. Svedala visade dock god moral och vid 22-22 är man i kapp EVS igen. Svedala tjejerna räddar en EVS matchboll innan man vinner setet 26-24.

I fjärde setet är det Svedala som tar kommandot och går snabbt fram till en 18-9 ledning som tillslut blir set seger 25-16.

Femte setet är jämnt inledningsvis innan EVS rycker till sig en liten ledning men Svedala kommer tillbaka till 12-13 men orkar inte vända setet. 15-12 till EVS.

Svedala tjejerna visade på bra moral och tog ytterligare ett kliv i utvecklingen . Alla som följt laget har ju set vilken hög högsta nivå det besitter och denna gång lyckades man höja lägsta nivån betydligt och då matchar man alla lag i serien.