Tillbaka på vinnarspåret

vsLinde

Elitlaget såg till att komma tillbaka på vinnarspåret direkt efter förlusten i den tidiga seriefinalen mot Hylte/Halmstad genom att besegra Lindesberg på hemmaplan med 3-1.

Detta var ingen match som kommer gå till historien som den mest välspelade utan det handlade mer om en stark arbets seger från hemmatjejernas sida.

Linde visade från första bollen att man inte gjort den långa resan till Skåne för att ge sig utan strid. Det var ett Linde lag som direkt från start satte press på hemmalaget som såg i det närmaste nyvakna ut inledningvis. Linde rycker snabbt till sig en 17-9 ledning och ser ut att kunna spela hem setet enkelt men hemmalaget börjar så saktliga komma igång i mitten på setet och knaprar sakta men säkert in på bortalagets ledning.Ellen Nilsson gör ett bra inhopp och bidrar till upphämtningen från hemmalagets sida. Det räcker dock inte hela vägen för Svedala utan setet går till Linde 25-22.

Inledningen i det andra setet påminner om det första setet. Linde tar snabbt ledningen med 11-5 som växer till en 15-8 ledning . Hemmalaget kommer dock sakta men säkert igång och börjar knapra in på bortalagets ledning. Ellen Nilsson gör på nytt ett bra inhopp och bidrar till att Svedala är ikapp vid 21-21. Svedala tar sedan ledningen med 24-22 men Linde vägrar ge sig och kommer tillbaka till 24-24. Lagen byter poäng vid ett par tillfällen innan hemmalaget kan avgöra setet 28-26.

Det trejde setet inleds jämnt och lagen följs åt till 7-7 innan Svedala glider ifrån i poängprotokollet och visar klass . Setet vinns med klara 25-11.

Svedala skaffar sig tidigt några poängs ledning i det fjärde setet som blir till en 16-9 ledning. Linde tillåts dock komma tillbaka in i matchen men inte närmare än 20-18 innan hemmalaget kan avgöra setet 25-20.

Känslan är att Linde spelade när toppen av sin förmåga under de två första seten medan hemmalaget inte kom upp till normal standard. Hemma tjejerna visade dock klass när man sakta men säkert mal ner motståndet och lyfter sitt spel ju längre matchen lider.

Hillary Hurley blev utsedd till hemmalagets bästa spelare och var också poäng bäst med 29 poäng. Krista DeGeest gjorde 14 poäng precis som Anna Westerlund som återigen gör en stabil insats.

Genom segern är nu Svedala klara för prestige fulla GP i trettonhelgen för första gången i klubbens historia . Innan GP väntar på Söndag bortamatch i elitserien mot Örebro och helgen efter det Ligacup final.