Toppmatch i elitserien

1390710_588979001151716_1157983488_n

Serie tvåan Svedala tar sig på Lördag ,matchstart kl.15 , an serie trean Gislaved i damernas i elitserie i Svedala Sporthall. Matchen är en höjdpunkten på en riktig ”Volleyboll Lördag” där samtliga senior lag spelar på hemmaplan. Kl.12 tar sig damernas utvecklingslag an Engelholm C och kl.18 spelar herrlaget mot Vindrarp i Superettan.

Svedalas elitdamer har inlett elitserien med fem raka segrar och är tvåa i elitserietabellen på samma poäng som ledande Hylte/Halmstad. Gislaved är för närvarande trea i elitserien och har fyra segrar och en förlust på sina fem inledande matcher. Förlusten kom mot serieledande Hylte/Halmstad på bortaplan med 3-0. Gislaved är ett lag som de senaste 3-4 åren närmat sig toppen av svensk dam volleyboll och numera är etablerade på övre halvan av elitserien. Lagets stora poänggörare så här långt denna säsong har varit centern Kerrie Beck men också de andra två amerikanska spelarna Allison King och Ariel Usher har bidragit till lagets framgångar.

I Svedala är alla friska och redo för match . Svedala har denna säsong visat att man kan hota från alla positioner och poänggörandet har varit sunt utspritt på olika spelare.

Bägge lagen har så här långt haft stor framgång med sitt center spel så vi kan sannolikt se fram mot flera intressanta center dueller under matchen.

Två bra lag i bra form borgar för en spännande och intressant volleyboll match.