Toppmöte

elit21

Serieledande Svedala Volleys elitdamer åker på Söndag till Hylte för att möta serietvåan Hylte/Halmstad för andra gången denna säsong. Förra mötet , även det på bortaplan , slutade med en förmädlig 2-3 förlust för Svedala tjejerna.

Svedala vann i förra omgången Skånederbyt mot Engelholm och säkrade därmed som första lag en plats i det prestigefyllda GP:t som spelas i Uppsala 9-10 Januari. De fyra bästa placerade lagen i Elitserien efter halva säsongen kvalificerar sig dit.

HH vann sin senaste match i Elitserien mot Gislaved med 3-1 och ligger med en match mindre spelat än Svedala två poäng efter i Elitserietabellen.

Traditionellt har Svedala haft svårt för HH på bortaplan men förra mötet visade att man definitivt har chansen att ta en seger även på bortaplan. Det är ett revanschsuget Svedala som vil dryga ut serieledningen och se till att skapa ett bra fundament för resten av säsongen.

Svedala har gjort en väldigt bra höstsäsong i paritet med säsongen 13/14 som är klubbens bästa säsong med bredmarginal så här långt.

Laget avslutar höstsäsongen på Tisdag med bortamatch i Öresundsligan mot danska serieledarna Bröndby.