Tredje Ligacup vinsten på fyra dagar

Elilaget spelade sin tredje match på fyra dagar när man på Tisdag kvällen tog sin tredje raka seger i Ligacupen efter 3-1 mot Engelholm på bortaplan.

Engelholm frångick för kvällen sin princip att matcha sitt B-lag i Ligacupen och kom till spel med en trupp bestående av stora delar av sitt elitlag , exklusive de utländska spelarna. Detta gav en helt annan matchbild än den från föregående möte i Lördags. Första set innehöll en hel del långa bolldueller och bra försvarsspel från båda lagen men Svedala var vassast i slutet på setet och kunde säkert spela hem setet.

Andra set präglades av et Svedala lag som föll samman och ett Engelholm som spelade med självförtroende . Setet med bred marginal till Engelholm.

I tredje set var Svedala tillbaka på spåret igen och tog kommandot i mitten på setet och skapade en övertygande ledning. Engelholm tilläts komma lite närmare på slutet av setet men Svedala kunde vinna setet säkert.

Fjärde set följde i stort sett samma mönster som det tredje och Svedala kunde återigen spela hem setet säkert och ta den tredje raka segern i Ligacupen.

Hillary Hurley fick pris som bästa spelare . Anna Westerlund stod för en mycket bra match både offensivt , och kanske framför allt , defensivt.

Matchen var på det hela taget en bra genomkörare inför helgens elitserie premiär. Det finns fortfarande en hel del att jobba på men med tanke på den korta tid hela truppen varit samlade så är inte annat att vänta.