Tredje plats i U17 DM

Svedala Brons

Svedalas flickor U17 tog en tredje plats när DM avgjordes i Kuben , Bara.

Guldplaketterna och mästerskapstiteln hamnade i Ängelholm efter att tjejerna från EVS, på ett övertygande och imponerande sätt, gått igenom hela turneringen helt obesegrade och utan en enda setförlust.

EVS Guld

Lunds VK blev tvåa efter att ha besegrat Svedala tjejerna med 2-0 i en direkt avgörande match om andra platsen.

Lund VK Silver

Totalt var det nio lag , representerande åtta klubbar , som deltog i DM .

Turneringen genomfördes med ett inledande gruppspel där de två bästa i varje grupp gick vidare till kvartsfinaler följt av ett slutspel om placeringar i tre nya grupper där alla mötte alla. Spel om de tre medaljplatserna genomfördes i den ena gruppen samt spel om platserna fyra till sex respektive platserna sju till nio genomfördes på samma sätt i de två övriga grupperna.

I de två övriga placeringsgrupperna blev det många jämna matcher med tuffa bolldueller och lagen fick verkligen plocka fram både vilja och kämpaglöd innan dagens sista boll gick i golvet. Oavsett om dagen slutade med medalj eller inte blev det sammantaget en rolig och spännande turnering fylld av lagens spelglädje och kämpaglöd.

Arrangerande Svedala Volley vill passa på att tacka samtliga deltagande lag, som med sina fantastiskt engagerade spelare, ledare och funktionärer bidrog till en bra dag i volleybollens tecken.

Se fler bilder på Facebook/Svedala Volley:

Facebook Svedala Volley DM FU17