Tredje raka

elit39

Elitlaget tog tredje raka segern i Elitserien när man på Lördags eftermiddagen Lindesberg med 3-1 .

Lagen följdes åt i inledningen av första set fram till 8-8 innan hemmatjejerna kunde dra ifrån till en fyra poängs ledning som man sedan tappade. Linde kunde gå fram till 18-16 innan setet svängde igen och Svedalatjejerna tog tag i taktpinnen och kunde gå fram till setseger 25-19.

Svedala tog en tidig ledning i det andra setet och även om Linde knappade in på ledning kunde hemmalaget dra ifrån igen fram till 17-13. Linde kunde dock knappa in på ledningen och vid 20-20 var det helt jämnt igen. Det var sedan Linde som lyckades skaffa sig setboll vid 24-23 som räddades av hemmalaget. Efter ytterligare två Linde etbollar och på sin egen femte setboll kunde hemmatjejerna avgöra setet med 32-30.

Efter tio minuters pausen var det Svedala som inledde tredje setet bäst men vid 7-7 var Linde ikapp  och kunde dra ifrån till en 17-12 ledning . Svedala kom dock tillbaka men kunde inte komma närmare än 16-18. Linde vinner setet med 25-19.

Hemmalaget började det fjärde setet bäst och gick fram till en 11-5 ledning  . Linde kunde dock komma tillbaka till 10-11 innan Svedala återigen utökade försprånget. Svedala hade sedan en liten ledning genom hela setet fram till 22-22 då Linde kunde utjämna. 22-22 blev till 23-23 innan Svedala återigen visade att man är bäst när det gäller och kunde spela hem setet med 25-23.

Det är lätt att glömma att Svedala truppen är ung och att det säkert bidrar till att spelet kommer och går lite i vågor. Laget utvecklas hela tiden på träning och i matchsituationer och man blir allt bättre på att hantera de olika situationerna man ställs inför och det lovar gått för resten av våren. På det hela taget gjorde laget en stabil insats trots att spelet gick lite upp och ned i perioder . Mest tillfredställande var den mycket stabila servemottagningen som hemmalaget presterade.