Tropic Cup, Svedala

Framgångar för Svedalas unga lag i Tropic Cup

Under många år har KFUM Malmö, Svedala från Skåne och Gröndal, Amager och     Rosenlund haft ett utbyte på ungdomssidan. I lagen blandas lite mera rutinerade ungdomar med nybörjare. I februari har vi mötts i Köpenhamn hos Gröndal och i september har vi mötts i Malmö. I våras sade KFUM Malmö att de hade ont om ungdomar, så de frågade oss, Svedala Volley, om vi kunde tänka oss att ta över. Vi sade ja.

Lördagen den 6 september kom våra danska vänner på besök. 4 pojklag (Svedala, Gröndal 1 o 2 och Rosenlund) och 5 flicklag (Svedala 1 o 2, Gröndal 1 o 2 och Amager) möttes. Ungdomarna är födda mellan 93-95, med några -96 också. Efter lite strul med spelare som inte dök upp fast de sagt att de skulle, fick jag disponera om lagen i all hast.               

Pojkarna spelade en rak serie och avslutade med match om 3-4 pris och final. Matchen om 3-4 pris spelades inte, då Rosenlund hade kommit till spel med 4 spelare. De fick låna någon spelare av Gröndal inför varje match, så de var mycket trötta vid detta laget. Därför delade Rosenlund och Gröndal 2 på 3:e platsen.

I finalen möttes Svedala och Gröndal 1. Det blev en tät o bra match men där Svedala drog det längsta strået då man hade ett jämnare lag än Gröndal 1. Svedala-Gröndal 1   2-0 (25-18, 25-21). Det skall bli intressant att se hur laget klarar sig mot pojklagen i Skåne men även i Sverige. Med lite tuffa matcher mot bra motståndare kan det bära hur långt som helst.                     

Flickorna var 5 lag. Här spelade 4 lag och ett lag dömde båda matcherna. Här var det lite mera ojämnt. Svedalas båda lag var i en egen klass. Svedala 2 vann alla sina matcher med 2-0 medan Svedala 1 förlorade mot 2:an men vann sedan alla sina matcher, även de med 2-0.

I matchen om 3-4 plats möttes Amager och Gröndal 1. I första set vann Gröndal 1 ganska enkelt men i 2:a blev det lite hårdare, men till slut så stod Gröndal 1 som segrare med 2-0 (25-16, 25-22).

I finalen möttes Svedala 1 o 2. I första matchen hade 2:an vunnit ganska enkelt men nu blev det lite hårdare men till slut så stod 2:an som segrare med 2-0 (25-23, 25-19).

Sju av de tolv flickorna som var med i helgen bildar stommen till U17-laget. Det skall det bli intressant att följa dessa flickor under säsongen, när de får möta våra inhemska motståndare. Målet är att i U17-poolfinalen bli bland de 5 bästa och få spela SM-slutspel i Göteborg till våren.

Vår sponsor, Tropic Snacks, hade sponsrat oss med priser, påsar innehållande naturgodis och torkad frukt. Det blev mycket uppskattat bland spelarna.

Jag tackar våra danska vänner för många bra o hårda matcher, och framför allt för den trevliga stämningen som alltid är mellan våra lag. Lördagen den 14 februari nästa år åker vi över till Köpenhamn och Gröndal.