Två träningsmatcher mot Engelholm och en skräll…

I helgen har vi varit och spelat en miniturnering i Åsljunga som Engelholm volleybollklubb arrangerade. Det var egentligen meningen att RIG också skulle delta men de hade skadeproblem och fick hoppa av kvällen innan. Så det var bara vi och Engelholm som återstod. Vi bestämde att vi skulle spela två matcher under dagen.

Första matchen startade klockan 10.00 och vi spelade på ganska bra men gjorde många enkla misstag. Vi kom över 20 poäng i två av seten vilket var ett stort steg framåt för förra säsongen fick vi som mest 10-15 poäng i varje set och var aldrig nära att stressa dem. Så vi gjorde dem lite nervösa första matchen men de kunde vinna relativt enkelt med 3-0. (21-25, 18-25, 21-25)

Efter matchen delade Dan ut kritik men även en liten ”fidusbamsen” som ska fungera som ett vandringspris i laget. Efter varje match ska varje spelare och tränare skriva på en lapp den de tyckte gjorde någonting bra under matchen. Det behöver inte vara en som spelat utan kan även vara någon som hejat på bra eller gett ett bra tips etc. Spelaren som vinner ”fidusbamsen” är skyldig laget att fixa någonting till nästa match. T.ex. baka en kaka eller ta med frukt eller något annat påhittigt.

Nu till andra matchen.
Vi var mer taggade till denna match, vi hade spelat bort det där nervösa som alltid finns när man ska möta ett bra lag och vi hade fått lite bättre självförtroende efter förra matchen då vi faktiskt följde med Engelholm till setslut. Vår taktik till andra matchen var att serva hårdare så att vi fick passaren att springa. För så fort deras passare fick stå still och spela så var de överlägsna oss och vi hann varken med i block eller defense.

Matchen gick riktigt bra. Vi hade många bra bolldueller mot Engelholm och skillnaden från förra matchen var att vi faktiskt vann många av dessa dueller. Vi vann första set och efter det hade vi inte längre någon respekt för dem. Och vi VANN. Det bästa var att i femte och sista set spelade de med sina bästa spelare för att de skulle vinna men icke, vi vann ändå. Alla var glada och som mamma brukar säga ”skadeglädje är den enda sanna glädjen” och vi kände nog en liten sådan glädje och stolthet såklart.

Svedala – Engelholm 3-2
(25-23, 21-25, 25-20, 16-25, 15-13)

Av: Karolina Karlsson

3 reaktioner till “Två träningsmatcher mot Engelholm och en skräll…”

  1. Fy fan va vi är bra, fy fan va vi är bra! För vi har piskat engelholm för vi har piskat engelholm!!

  2. Helt igennem en flot holdsejr. Jeg forventer dog at holdet kan blive bedre ved at passe træningen 😎

Kommentarer är stängda.