U 17 sammandrag Ystad, lördagen den 12 november


16st pigga och förväntansfulla tjejer och ett antal lika pigga föräldrar samlades tidigt på lördagsmorgonen för att åka till Ystad och dagens U 17 sammandrag.

P.g.a.en viktig B-lagsmatch så kunde coach Lennie tyvärr inte följa med tjejerna denna gång – så lagen fick hålla till godo med att bli coachade av några av tjejernas föräldrar.
Det var totalt nio lag anmälda, inklusive våra två lag Svedala Storm och Svedala Orkan, indelade i tre grupper.

Svedala Orkan hade fått en riktigt tuff lottning. Redan i gruppspelet fick de möta både Ystad VK och ett av Ängelholms lag, “EVS Blå”, två mycket starka motståndare. Även om tjejerna gjorde en riktigt bra insats och kämpade väl så räckte det tyvärr inte riktigt fram till någon seger i gruppspelet denna gång. Orkan blev därmed trea i sin grupp och enligt spelschemat innebar det B-slutspel om placeringarna 7 – 9. Svedala Orkan tog nya tag och visade där att de var klart bäst av alla grupptreor och vann de två avslutandematcherna, mot Bjärred och Åstorp, ganska komfortabelt.

Sammantaget för Svedala Orkan blev det två ganska knappa förluster mot två mycket starkalag, vilket ger en hel del nyttiga erfarenheter som tjejerna får ta med sig i bagaget och lära av, och avslutningsvis två sköna segrar som resulterade i att Orkan hamnade på en hedrande 7:e plats denna gång.

Svedala Storm hade däremot bättre lycka med lottningen och mötte i gruppspelet Åstorp och Lunds VK 1. Efter två klara 2-0 segrar stod Svedala Storm som gruppsegrare och gick därmed vidare till A-slutspel om placeringarna 1-6. I den första slutspelsmatchen blev det en rätt så övertygande vinst mot Lunds VK 2 och en direkt biljett till spel om placeringarna 1-3. Där blev det Svedala Storms tur att ta sig an både Ystad och EVS Blå. Det blev två riktigt jämna matcher med stundtals glimrande spel av tjejerna och som så när hade kunnat resultera i två segrar – men lite otur och lite oskärpa i några avgörande lägen i slutet av samtliga set avgjorde till motståndarnas fördel. Svedala Storm slutade ialla fall på pallplats och fick en välförtjänt bronsmedalj efter segrande Ystad VK och silvermedaljörerna EVS Blå. Stormt jejerna får ta med sig sina erfarenheter från dagen – både de goda och de mindre bra – och se till att jobba på att förbättra sina svagheter och utveckla sina styrkor.

Även om det blev två förluster för båda våra lag – så är det fantastiskt roligt att få följa och se hur våra unga tjejer utvecklas i en mycket positiv riktning och gör stora framsteg månad för månad. Om tjejerna bara fortsätter att jobba hårt med träningen och behålla sin kämpaglöd och spelglädje så är vi ganska säkra på att både Ystad och Ängelholm är fullt möjliga att besegra innan denna säsong är över!

/Ann-Marie& Diana