U-21 kval i Falköping, Herrar!

Först och främst vill jag gratulera tjejerna som tog guld i deras kval. Men i år blev det även final för Svedalas herrar när vi spelade uppe i Falköping om att få kvala sig till u-21 SM. Vår passare Fredrik Holgersson, som är uppe i RIG och spelar, var även med oss nu för att göra laget ännu starkare.

Gruppspelet så blev det:

Svedala-Floby 25-16, 25-23

Svedala-Falkenberg 16-25, 12-25

Där finns inte så hemskt mycket att säga om gruppspelet. Vi visste att nyckelmatchen för att ta oss vidare mot semifinal var att vinna och lägga all energi på Flobymatchen, vilket jag tycker vi gör riktigt bra. Andra set blev längre och lite skakigt för våran del, där Floby ska ha beröm för sitt snabba spel. Vi får en kort paus för att äta och få i oss lite mer energi men tyvärr så är den som borta när vi möter Falkenberg i gruppspelet.

Semifinal:

Svedala-Hylte 23-25, 25-20, 15-9

Semifinalen blir också en väldigt skakig match där mycket nerver tar över kroppen i hopp om att kanske äntligen få spela final senare. Hyltes Johan Skoogh drar ett tungt lass och gör det väldigt duktigt och plockar poäng för sitt Hylte då vi inte riktigt kan stoppa honom. Våra servar är för snälla i första set och Hylte kan kamma hem först setet, dock väldigt jämnt genom hela setet.

Andra och tredje set så får vi äntligen rätt på våra servar. Vårt block/defense spel börjar också bli rätt nu och vi blockar ner många poäng mot Hylte. Det hela resulterar till att vi kan vinna matchen med 2-1 i set och för första gången spela final i ett kval för u-21 SM.

Final:

Svedala-Falkenberg 23-25,19-25

Ett trött Svedala laddar om inför finalen mot Falkenberg. Denna gången vill vi visa dem att gruppspelet var bara en flopp och att vi har mycket mer att ge. Vi visste att Falkenberg skulle förmodligen vinna och att vi var underdogs, men vi drog verkligen nytta av att vara dessa underdogs inte känna pressen.

Vi inleder första setet starkt där vi drar iväg ifrån ett förvånat Falkenberg. Vi har en bra press på våra servar och lyckas stänga ner deras centerspel, vilket gör att vi ställer oss rätt i block/defense. Vårt defense-spel, som vi är så bra och sega i, gör att vi kan hålla bollen vid liv hela tiden och försöka hitta en utväg för att göra poäng mot Falkenberg. Vi spelar även väldigt smart emot deras stora blockspel och plockar poäng.

Dock så börjar Falkeberg hitta tillbaka till matchen och får fram deras servemottagning och plockar mycket poäng på deras anfall. Deras block börjar även att träda fram (som i gruppspelet) där dem stoppar många anfall ifrån vår sida. 23-25 blir det tillslut till Falkenberg men vi gör bra ifrån oss hela första set.

Andra setet så har Falkenberg hittat tillbaka till matchen redan från början och står i vägen med deras stora blockspel när vi ska anfalla. Vi försöker serva så gott vi kan men tyvärr räcker det inte till mot ett välspelat Falkenberg. Vi fortsätter hela tiden att vara sega i defense och börjar rotera in lite olika spelare för att försöka bryta vår dipp. Vi överraskar Falkenberg stundtals, där Linus kommer in och gör sitt första poäng genom en ”giftig” fingerslag på blocket i Falkenberg. Falkenberg vinner väl förtjänat finalen med 23-25, 19-25 och ska ha beröm för deras spel. Dem ska ju trots allt vinna denna matchen och har Sveriges bästa ungdomslag.

Jonathan Lindberg får även en plats i All-star team som spiker – Stort grattis till Jonte!

Alla har haft det roligt hela dagen och vi har visat (framför allt i finalen) att vi är här för att spela och inte stå i bakgrunden för damernas framgång. Vi kunde åka hem med ett gott samvete på att alla hade gjort sitt bästa och att vi hade som sagt: Roligt!