U-SM i Falkenberg

Under veckan som gick hade vi ett antal lag som representerade Svedala Volley på plats i Falkenberg. I början av veckan spelade U 17 och där hade vi tre lag på tjejsidan och ett på killsidan. 

Det var Ida/Angelica, Jennifer/Mikaela och systrarna Victoria/Emma som deltog i tjejturneringen. Alla tre gick vidare till åttondelsfinal där Jennifer/Mikaela och Victoria/Emma tyvärr förlorade sin matcher. De möttes senare i en match om 11/12 plats där Jennifer/Mikaela drog det längsta strået.

Angelica och Ida var mycket nära att vinna kvartsfinalen men förlorade efter ett ohyggligt spännande tredjeset som slutade 18-20 vilket var en mycket tung och svårsmält förlust. Istället gick deras motståndare Marlene Hägglund/Victoria Hansson från Veddige vidare och bärgade senare silvermedaljen. De två systrarna Rebecca och Josefin Larsson från Södertälje tog enkelt hem guldmedaljen efter mycket säkert spel i finalen. Angelica/Ida slutade på en sjundeplats. 

På killsidan var det också tufft i kvartsfinalen och tyvärr förlorade även våra killar, Jonathan och Fredrik, sitt tredje set med siffrorna 11-15. De slutade på plats 7 när spelet avslutades under onsdagen. Henrik Ericson och Christofer Lewin från Göteborg vann klassen.

På onsdagen var det sedan dags för spel för Svedalas Julia Lindberg tillsammans med Emma Widerström från Kungälv. Tjejerna vann ohotade sin grupp och sedan även kvartsfinalen. Efter förlust i semifinalen vann tjejerna matchen om tredje/fjärdeplats och därmed var bronsmedaljen deras. Stort grattis till er båda!!! Guldet gick även här till två systrar, Susanna och Kristina Thurin. 

Till alla våra lag: Bra kämpat!!!