U17 flickor vidare till SM!

I helgen som gick åkte Caroline, Ulrika och Cecilia till Gislaved med Angelica, Ida, Victoria, Maria, Jenny, Bea, Matea och Linnea för att spela poolfinal med kval inför U17 SM. Det blev en bronsmedalj (!!!) och det betyder att vi är klara för SM i Göteborg i april eftersom de fem bästa från södra poolen är kvalificerade.

Under lördagen spelade vi tre matcher och vann samtliga övertygande, 2-0 mot Ljungby, 2-0 mot Falkenberg och 2-0 mot Värnamo. Vi servade mycket bra och spelade stabilt och säkert. Det blev en glad och trevlig kväll i våra små stugor där vi åt tacos och tårta tillsammans.

På söndagen spelade vi kvartsfinal mot Engelholm. Vi spelade inte så bra, hade svårt att få igång vårt spel och gjorde en del misstag. Trots detta vann vi klart med 2-0. I semifinalen mot Vindrarp började vi osäkert och spelade utan riktig glöd. Efter nästan ett set fick vi byta ut vår passare Ida som hade huvudvärk. Jenny fick gå in som passare, vilket är ganska nytt för henne. Hon jobbade riktigt bra men vi lyckades inte pressa dem tillräckligt. Vi förlorade första set klart. Andra set började också trevande och spelet var inte övertygande. Vi fick igång spelet lite efter ett tag men förlorade ändå andra set. Vindrarp var det klart bättre laget i den här matchen.

Efter mycket ”peptalk” var laget överens om att sista matchen skulle bli en kanonmatch. Tjejerna ville verkligen vinna mot Veddige som vi har förlorat mot några gånger tidigare. Vi spelade bra redan i första set men förlorade det med några bollar. I andra set kom vi igång ordentligt och nu kände vi äntligen igen spelet från lördagens matcher! Plötsligt spelade hela laget riktigt bra igen och servar, smashar och pet satt precis där de skulle. Vi vann det andra setet klart. Tredje set bjöd också på fint spel men blev en rysare….. Till slut blev det i alla fall vinst med 15-13. Tjejerna var jublande glada efteråt och vi kunde åka hem med varsin bronsmedalj i fickan. Grattis alla tjejer i U17! Ni var superduktiga!!!