U21 vann poolfinalen och är klara för JSM

Svedalas U21-lag åkte i söndags till Ängelholm för att spela den södra poolfinalen. Målet var naturligtvis att ta sig vidare till JSM, men även att nå en bra placering så att vi får en bra seedning i själva slutspelet i april.

Svedala hade Ljungby, Hässleholm och Lugi i gruppen. Första matchen var mot Lugi som vi vann med 2-0, sedan var det Hässleholm, vilka vi också vann mot med 2-0, båda relativt enkelt. Inte förrän i sista gruppspelsmatchen mot Ljungby kändes det som att vi vaknade och fick höja oss ett snäpp, men även den matchen vann vi med 2-0.

Vi vann alltså gruppen, och det var dags för kvartsfinal mot Vindrarp. Det blev 25-10 25-21 till Svedala. Semifinalen nästa, mot Värnamo. Vinst även där, med 25-12 och 25-11.

Sent på dagen, 18.30, var det då dags för final mot Gislaved som slagit ut Engelholm i deras semifinal. Våra RIG-spelare, Josefine, Julia och Lovisa, var då tvungna att hinna med tågen hem och missade därför finalen.
Det hade dessutom varit en lång dag och inför sjätte matchen för dagen var alla väldigt slitna. Så det var bara att gå in och kämpa!

Första set gick till Gislaved med 25-20, medan vi i andra set vände på det och det blev 25-20 till Svedala. Det kändes positivt inför tredje set. Vi spelade på bra, tog ledningen och när Elin till slut slog in matchbollen till 15-13 var det avgjort. Gutt! Skönt att vi nådde hela vägen fram, och extra roligt att vi klarade det så bra när stora delar av laget saknades i finalen. Kul att de som då kom in på planen, Sofie, Sophie och Emelie från b-laget, förvaltade det ansvaret de fick, kämpade hårt och gjorde jättebra ifrån sig!

Spelare: Karolina Karlsson, Elin Pettersson, Lovisa Bergh, Johanna Falk, Julia Lindberg, Josefine Karlsson, Sara Hansson, Sofie Frineholt & Sophie Olsson, Emelie Olsson. (Saknades gjorde Anna Wickström och Jonna Degerman som vi hoppas är med till slutspelet).

JSM spelas i Gislaved 26-27 april.

Lite kul fakta:

Det är nionde raka JSM som klubben spelar!
Förra året slutade klubben på en fin tredje plats efter vinst över Engelholm i bronsmatchen.
Klubbens ”sämsta” placering har blivet en godkänd åttondeplats och året var 2003!
Bästa placeringen kom 2005 med en fantastik JSM SILVER efter finalförlust mot Sollentuna!
Regerande mästarinnor är Vallentunna!
Vårt 88/89 lag har placerat sig på följande platser under sina SM: U17 (2004) 8:a, U19 (2006) 4:a, U21 (2008)??
Några av våra 88/89 spelare har redan hunnit spela 4:a JSM