Ungdomar – säsongen 2008-09

Kids Volley

Våra yngsta medlemmar spelar kidsvolley på torsdagar mellan 16.30 och 17.30. Nya spelare är välkomna!
Tränarna heter Nina och Niklas.

Kidsvolleygänget

 

U13 Flickor

Tjejerna i U13 tränar samtidigt som kidsvolleygänget, nämligen på torsdagar kl.16.30-17.30. Det finns inga killar i gänget för tillfället men de är hjärtligt välkomna!
Tränarna heter Jette, Ida m.fl.

Flickor 13

 

U15 Pojkar

Vi är ett härligt gäng på 9 killar (som gärna blir fler) som tycker det är roligt med volleyboll. I år spelar vi U15 sammandrag i Perstorp, Svedala och Engelholm. Vi skall även åka till Kungälv på turnering i oktober. I december spelar vi med i vår egen cup Skånemontage. I år siktar vi högt, vi vill ha guldmedaljer. Laget har utvecklas ordentligt det senaste året och tillhör ett av de bästa, i vilket fall i Skåne. Vi har i år fått flera olika tränare som skall göra oss ännu bättre i framtiden.

Träningstider:

  • Måndag jämn vecka  18.00 – 19.30, Roslättshallen
  • Onsdag ojämn vecka 17.00 – 18.30, Sporthallen
  • Torsdag alla veckor   17.00 – 19.00, Roslättshallen
Pojkar 15

 

U17/19 Pojkar

Svedalas lag består av tre 92or, en 93a, sex 94or och ett par 95or, tillsammans blir vi en tolvmannatrupp. Förra säsongen var första gången (åtminstone på väldigt länge) som Svedala hade både flick- och pojklag i U17 SM i Göteborg. Att vara med i  SM var säkert några av killarnas ”bästa volleyboll-händelse” förra säsongen!

Spelarna har svarat på frågor och här presenteras några av svaren:

Vad är roligast med volleyboll?

– Turneringar, smashar och mottagningar.

Vilken är den bästa volleybollmatch du sett?

– OS-finalen mellan USA-Brasilien!!

Vilket är ditt bästa volleybollminne från förra säsongen?

– Spelarna nämnde här bl a ”att bli matchens lirare”, ”enhandsblock mot Malmö”, turneringen i Kungälv, diplom och stipendium.

Korta frågor om vad som är ”bäst” och ”sämst” blev så här!

  • Spelarna gillar svävservar bättre än hoppserv!!
  • De flesta killarna i laget smashar hellre back-spike än kant.
  • Laget gillar hoppträning lika mycket som styrketräning (jo, man tackar!)
  • De gör hellre armhävningar än stretchar (de´ kommer vi ihåg)

Även pinsamma grejer hände på volleybollplanen 07/08 och de flesta har inte vågat avslöja vad som varit mest pinsamt men :”mottagning med axeln” är det någon som viskat om….   Det är inte så pinsamt att missa serven, som att tajma fel i ansatshoppet till smash…

Det finns fler saker som spelarna inte gillar och misstag med att ”tajma” fel  och slå ut smashen toppar listan för vad de tycker ”sämst” om.

Allt som var bra från förra säsongen tar vi med oss in i till säsong 08/09! Vi spelar i ungdomsklassen, U17/19 Skåne sammandrag i Hässleholm och Perstorp. Vi spelar en gränsfejd i Moheda (U17) och en i Halmstad (U19). Vi kommer också att spela turneringarna Trekungaslaget i Kungälv och vår egen SkåneMontage Cup. Sen kommer våren med poolfinaler, fler sammandrag och förhoppningsvis….SM igen!

Målsättningen för säsongen 08/09 blir att klara av kvalen till SM både i  U17 och U19. När vi kommer dit, så siktar vi på att bli högre placerade än förra året i U17. Vi hoppas också kunna göra en bättre insats i gränsfejderna denna säsong!

Detta kan bli möjligt för vi har fått nya tränare 08/09; Elin Petersson och Thomas Schuman, och de kommer ge ny energi och kunskap till laget! Lagledare/tränare är också Annette Lindberg.

Träningstider:

  • Måndag jämn vecka 19.30 – 21.00, Roslättshallen
  • Måndag ojämn vecka 18.00 – 19.30, Roslättshallen
  • Torsdag varje vecka 17.00 – 19.00, Roslättshallen

Mina (Annettes) förhoppningar för denna säsongen är att alla killarna ökar spänsten med 5cm/person och att de får en ”grymmare” tajmning i block och smash. Att alla kommer att våga satsa på serven på sin högsta nivå, även när det står 14-13 i avgörande set! Att alla kan ge varandra mer beröm och kredit på träning och match!

Pojkar 17/19

 

U17 Flickor

Våra tjejer i F17 tillhör alla något av de seriespelande lagen men har träningar tillsammans ibland. De spelar en del turneringar och kommer att spela en poolfinal i januari för att kvala in till SM.  Laget består av flickor födda -93 och -94  och de har spelat ihop länge i ungdomssammanhang. De har en ny tränare och lagledare i år som heter Carina Dahlström och hon kommer att assisteras av bl. a. Lennie Sverin.

Flickor 17

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.