Ungdoms Grand Prix 2015

Då var det dags att ta sig upp till Katrineholm och spela Ungdoms Grand Prix! Det är Sveriges 6 bästa lag med spelare födda 1996 eller yngre, förr kallades det U20 men nu F96, som gör upp om UGP titeln! Svedala har en mycket fin historia när det gäller UGP, av de tolv tävlingarna som spelat så har Svedala varit med på hela tio av dem och är bäst tillsammans med Vallentuna av alla lag i Sverige med detta. Vilket får vara ett kvitto på en fantastisk ungdomsverksamhet vi bedriver!

u20 2015b

I årets tävling är det Engelholm, Sollentuna, Gislaved, Södertelge, Svedala och Tuve som har kvalificerat sig till tjejernas UGP. Grupp och semifinalmatcherna spelas måndag den 5/1 och final och placeringsmatcherna spelas på tisdag den 6/1.

I Svedala har vi i år ett väldigt ungt lag med bara en spelare i ”rätt” ålder och sen är stommen från årgång 97/98 och några yngre som är födda 00 för se och lära, men det finns mycket volleyboll kunskap och träningsfliten är hög i detta lag.

Vi är rankade 5:a efter vår femteplats i 19års SM i våras, så vi är underdogs men det passar oss perfekt och åker upp för slås om medaljerna! I gruppen har vi försterankade och Svenska mästarna i åldern Engelholm och fjärderankade Södertelge. Ettan och tvån går vidare till semifinal.

Samtidigt uppe i Katrineholm avgörs Distriktsslaget för födda 2000, det finns 8st volleydistrikt i Sverige där Skåne är ett eget. Från Svedala är Olga Thulin uttagen och vi hoppas att hon och Skånelaget får en riktigt bra tävling!

Stora Grand Prix går även samtidigt i Katrineholm där de fyra bästa elitlagen gör upp om den titeln, tyvärr så lyckades inte vårt elitlag ta en av platserna i år (De ligger 5:a efter halva grundserien) och kan därför inte försvara det fantastiska guldet från i fjor.

Avfärd för laget är tidigt i morgon söndag för att ha tid att installera oss i lugn och ro på vårt favorit boende Olssons vandrarhem i Katrineholm, innan vi ska börja jaga storvilt på måndag 😉

Bilderna är på delar av laget som vann Skånemontage cup för en vecka sen!

U20 2015a
Ibland är några av oss annorlunda, men vi är fortfarande alla lyckliga 🙂

2 reaktioner till “Ungdoms Grand Prix 2015”

Kommentarer är stängda.