Viktig vinst

elit71

Elitlaget besegrade på Lördagen Örebro inför drygt 800 åskådare i Idrotthuset i Örebro med 3-2 efter en redan klassisk vändning.Det var Örebro som tog kommandot direkt från början av matchen och Svedalatjejerna hamnade direkt i underläge som växte fram till 24-14 innan man vaknade till liv och räddade 6 setbollar innan man slutligen fick ge sig. Setet till Örebro 25-20.

Även i det andra setet var det hemmalaget som hade kommandot även om setet var något jämnare än det första . I slutet på setet kunde Örebro dra ifrån till setseger 25-19.

Efter några väl valda ord i omklädningsrummet under tio minuters pausen mellan andra och tredje setet var det ett helt annat Svedala lag som kom ut till set tre. Svedala tog kommandot direkt och skaffade sig snabbt en klar ledning som man sedan kunde hålla genom hela setet . 25-19 till Svedala.

Det fjärde setet började jämnt men i mitten på setet var det återigen Svedala som tog kommandot och kunde spela hem setet med 25-22.

Av bara farten var det bortalaget som tog kommandot direkt i det femte setet och tog en tidig ledning som man sedan förvaltade fram till 15-11 och vändningen var ett faktum.

Detta var en match med två ansikten, där Örebro tilläts dominera de första två seten då Svedala inte alls följde sin game plan och satte sig själva i svåra lägen. Från set tre och framåt var det ett Svedala som följde sin game plan och utmanövrerade Örebro. Som vanligt visade Svedalatjejerna god moral genom hela matchen.

Det var drygt 800 åskådare på plats i Idrotthuset och stämningen var hög. Lustigt nog så hördes de 8-10 Svedala supportrarna lika mycket som det 800 Örebro dito .

Nu har laget möjlighet att säkra en SM final plats på Tisdag när semifinal 4 spelas i Svedala Sporthall kl.19.