Vinst 3

elit59

Elitlaget säkrade på Tisdagskvällen avancemang till SM semifinal genom att besegra Gislaved med 3-0 i Sporthallen.

Hemmatjejerna startade matchen lysande och skaffade sig snabbt en 6-0 ledning. Kanske var starten lite för enkel och med tanke på förra matchen lagen emellan så blev hemmatjejerna kanske lite väl bekväma och tappade koncentrationen. Detta gjorde att Gislaved tilläts komma tillbaka in i matchen och hänga med genom hela setet. Det var dock hemmalaget som var starkast när setet skulle avgöras . Setet till Svedala 25-22.

Det andra setet startade jämnt men hemmalaget tog sakta men säkert kommandot och gled fram till en 18-9 ledning som man sedan förvaltade fram till 24-15. Ellen Nilsson bombade sedan in setbollen , fram till 25-15, från högerkanten.

Hemmalaget startade det tredje setet svagt och Gislaved kunde ta en tidig ledning. Hemmalaget jobbade sig dock snabbt in i setet och vid 7-7 var det utjämnat. 7-7 blev snabbt 16-11 och vid det läget bestämde sig hemmatjejerna för att stänga butiken och avgjorde setet med 9 raka poäng , varav 4 serveess från Malina Fransson.

Nu väntar SM semifinal för hemmatjejerna där Örebro eller Sollentuna väntar. Örebro leder den serien med 2-0 i matcher. Detta är endast andra gången i Svedala Volleys historia som man lyckats ta sig till en SM semifinal.