Vinst i Örebro för elitlaget

VsEVS

Elitlaget besegrade på Söndagen Örebro på bortaplan med 3-0. Matchen var över på 60 min efter en stabil insats av Svedala tjejerna.

Svedala tog kommandot från start trots den ”långa” resan och lite väl många egna misstag och kunde sakta men säkert skapa en säker ledning som man sedan höll genom hela setet. Setet till Svedala 25-17.

I set två så var det Örebro som startade bäst och gick fram till en 8-4 ledning. Svedala kom dock tillbaka till 8-8 och lagen följdes sedan åt fram till 13-13. Efter en timeout av Luke där det konstaterades att spelnivån var oacceptabel så tog tjejerna tag i matchen igen och kunde säkert ta hem setet med 25-19.

Tredje set och en 2-0 ledning brukar innebära en risk för att man slappnar av och tillåter motståndarna komma in i matchen igen men ICKE denna gång. Svedala tjejerna klev in och tog kommandot direkt i setet och gick snabbt fram till en 9-2 ledning som snart var 19-6 . Michaela Carlstedt klev in och avgjorde setet med ett serve ess fram till 25-9. Svedala hade en perfekt side out i tredje setet och tillät inte Örebro att ta en enda poäng i sin egen serve.

Kristin Carpenter fick pris som bästa Svedala spelare.

Anna Westerlund blev bästa poängplockare med 12 poäng före Elin Albertsson med 10 poäng.

ElitvsÖrebro