Vinst i sista grundseriematchen

elit47

Elitlaget tog ytterligare tre poäng i sin sista match i Elitseriens grundserie när man besegrade Hylte/Halmstad med 3-1 på hemmaplan i Sporthallen. Segern innebär att laget säkrade en topp tre placering i Elitserien.

I det första setet följdes lagen åt fram till 18-18 innan bortalaget kunde göra ett litet ryck och ta en tre poängs ledning som man sedan kunde hålla fram till set seger 25-22.

Efter en jämn start på det andra setet så skaffade sig HH en fem poängsledning , 13-9 . Svedalatjejerna kom dock tillbaka snabbt och kvitterade till 13-13 som så småningom blev till 18-18 innan det var hemmalagets tur att ta initiativet och ryckte till sig en fyra poängs ledning som man sedan förvaltade väl fram till 25-21.

I det tredje setet var det hemmalaget som tog initiativet tidigt och skaffade sig en 9-5 ledning som blev till 13-8. HH tilläts dock komma tillbaka in i setet och kunde kvittera till 14-14. Hemmatjejerna såg dock till att återta initiativet i setet och kunde sakta men säkert dra ifrån till en setvinst med 25-20.

HH inledde det fjärde setet bäst och skaffade sig en tidig ledning med 11-7 och tvingade hemmalaget till en tidig time out. Efter time out:n visade hemmatjejerna som vanligt god moral och arbetade sig in i setet igen och vid 12 var det lika igen. Bortalaget kunde dock återigen dra ifrån till 16-12 . Efter en ny time out så var hemmalaget tillbaka på spåret igen och vid 18 var det återigen helt jämnt. Hemmatjejerna skaffade sig sin första matchboll vid 24-23 men HH kunde komma tillbaka. Efter att ha räddat en HH setboll kunde dock hemmalaget vinna setet, 27-25,  och därmed vinna matchen.

Hemmalaget gjorde återigen en solid laginsats som resulterade i tre nya poäng. Liberon Mikaela Carlstedt gjorde en av sina bäsat insatser för säsongen med stabil mottagning och bra försvarsspel.

Nu väntar SM slutspelet för elitlaget. Kvartsfinal valen sker på Lördag kväll och efter dessa vet vi hur spelschemat kommer att se ut.