Vinst mot Kristianstad!!!

Svedala – Kristianstad: 3-1

Det blev återigen vinst mot Kristianstad denna gången efter en spännande och fartfylld match!

Vi har tränat mycket under veckan att sätta kirurgisk precision på våra servar och framförallt David/Filips hoppservar som gav oss stor utdelning idag! Vår servemaskin Kristoffer Gardalh (Koffe) visade idag varför just han har en av de bästa servarna i laget då han servar ut Kristianstads mottagning och i spetsen så finns David & Filip med.

Första setet är oerhört jämnt då Kristianstad är med i matchen redan för början och adrenalinet är som högst på båda lagen. Både Kristianstad och vi spelar oerhört bra och det blir många långa bolldueller mellan oss. Vår servemottagning, defense och anfallsutdelning är ruskigt bra, dock så stöter vi på domarbeslut som tyvärr är emot oss. Vår koncentration går tyvärr för mycket åt domarbesluten att vi ger efter för Kristianstad och setet går till dem även med 23-25.

Andra setet går vi in med samma attityd, hungriga att få ta tillbaka setet som vi kände tillhörde oss. Även här spelar vi jämnt tills Koffe får gå ner och serva. Han ger oss det försprånget vi behövde för att kunna knyta ihop setet. Servemottagningen och centeranfallen blir mer synkroniserat så att vi får singel och t.o.m. RENS ute på kanten och i mitten, vilket gör att vi slår in massor av bollar. Kristianstad tappar för mycket poäng och vi tar hem andra set med 25-14.

Tredje setet ser ungefär likadant ut och vi har stadig servemottagning här med, vilket gör att Kristianstad inte kan rubba oss. Vårt snack (som vi även har arbetat med under träningarna) var så bra att vi kunde ställa oss rätt i defense hela tiden och gör att vi släpper knappt förbi några bollar. Kristianstad har en bra serve och ett bra anfallsspel men kan inte riktigt göra något motstånd mot vårt disciplinerade block och defense, vilket gör att vi tar hem tredje setet med 25-15.

Fjärde setet visar vi varför vi är de unga och de är lite äldre. Vi behåller samma energi genom hela detta setet och är robusta nog för att rädda, täcka och anfalla alla bollar som kommer emot oss. Dem må ha mer rutin än vad vi har, men vi har den ungdomliga energin som aldrig kan tas ifrån oss när vi spelar såhär. Serve från Simon Banasik ger oss ett stort försprång, vilket gör att vi kan ta hem sista setet snabbt och enkelt: 25-11.

Lagets första kommentar var ruskigt bra spelat. Vi gör fortfarande små servemissar men overall får vi stor utdelning av våra servar, vilket gör att vi kan vara så stora i blocket sen. Framförallt så känner jag också att vi hittade det där stödet, att vi stötar varandra genom hela matchen och ingen negativism kommer in för att trycka ner oss. Vi spelar redan från början en hög nivå och arbetar oss hela tiden uppåt och som lagkapten vill jag bara säga: Jag är så grymt glad och tacksam att jag har fått se och medverka denna utvecklingen hos detta unga lag! Ni förvånar både mig och Anette/Ulf hela tiden och tar fram en ny nivå som gör en att vilja mer för laget.

Nästa match är mot Lund, borta där vi spelar om vem som ska få gå upp till vårettan och möta lag från Södra Superettan – och självklart ska det bli vi som får göra det!