Vinst mot regerande mästarna

IMG_0235

Elitlaget inledde elitserien med en meriterande arbets seger med 3-1 över regerande Svenska mästarna Katrineholm.

Svedala inledde matchen bäst och kontrollerade matchen i första set på ett föredömligt sätt utan att spelet nådde några toppnivåer. Setet till Svedala 25-19.

Även i det andra setet så kontrollerar Svedala händelserna och även om setet är jämnare än det första så går det säkert till hemmalaget med 25-22.

Svedala startar det tredje setet dålit och hamnar i ett stort underläge direkt som man sedan hämtar upp för att återigen släppa iväg Katrineholm. Setet till Katrineholm 25-20.

Fjärde setet startade om möjligt ännu sämre än det tredje . Svedala kommer dock tillbaka och rycker åt sig en ledning i mitten på setet och skaffar sig fyra matchbollar som man inte lyckas ta till vara på och Katrineholm lyckas vända på steken och skaffa sig en setboll som Svedala klarade innan hemmalaget till slut kan avgöra matchen genom ett block från Elin Albertsson .

Känslan efter matchen är att Svedala kontrollerar de första två seten men släpper lite på gasen och tappar fokus i tredje och har sedan svårt att komma igång igen. Det visar dock på bra moral och en stark arbetsinsats att vända trenden och vinna det fjärde setet.

På det hela tagit en arbets seger för hemmalaget utan att på långa vägar spela på topp.

Anna Westerlund gjorde , precis som i senaste Ligacup matchen , en riktigt bra insats och fick välförtjänt priset som bästa spelare.

I Katrineholm handlade mycket om Amy Town som också fick priset som bästa Katrineholm spelare.