Vinst nummer 14

elit21

Det blev ytterligare en seger för elitlaget , trots en mindre bra insats , när Göteborg besegrades med 3-0 på Lördags eftermiddagen.

Hemmalaget inleder första set slarvigt och med många onödiga egna misstag och ger Göteborg en klar ledning i setet. I mitten på setet höjer Svedala nivån något och det räcker för att gå ikapp och dra ifrån gästerna och plocka hem set segern med 25-21.

Även det andra setet inleder hemmatjejerna svagt men går snabbt i kapp till 8-8 och dominerar sedan setet totalt fram till 18-10 då man tappar spelet fullständigt och tillåter Göteborg att komma i kapp till 19-19. Vid det laget hade hemmalaget stått för 13 av Göteborgs 19 poäng. Göteborg lyckas gå fram till 21-19  innan Svedala vaknar till liv igen och vänder till setseger 26-24.

Efter tio minuters paus mellan andra och tredje set så är det ett helt annat hemmalag, framför allt inställningsmässigt, som kommer ut på banan och tar kommandot direkt. Det är inget snack om vilket lag som ska vinna setet och matchen. Hemma tjejerna gör processen kort med gästerna och vinner setet med 25-9 och visar vilken klass skillnad det är mellan lagen.

När hemmatjejerna väl plockade fram den rätta attityden så visade man klass. Ett extra plus till Elin Wallington som för dagen fyllde liberorollen på ett bra sätt .