Volleyboll Söndag

elit2

Det är dubbla matcher i Sporthallen på Söndag. Klockan 12 tar B-laget sig an RIG B och klockan 15 är det Elitlagets tur då Sollentuna kommer på besök i elitseriens andra omgång.

Svedala Volley firar 30 år detta år. Klubben bildades av 1985 av gymnastikläraren Kicki Kruse-Lindgren och ett gäng högstadieelever.

På Söndag i samband med att klubbens bägge seniorlag spelar på hemmaplan i Sporthallen så uppmärksammas klubbens 30 år lite extra genom att klubbens sponsorer bjuder på entréavgiften till Söndagens bägge matcher.

Klockan 12 tar klubbens B-lag , där de framtida elitspelarna huserar, emot RIG B i Division 1 Södra (näst högsta nivån i seiesystemet dvs direkt under elitserien) . B-laget har hunnit med en match i årets serie och det blev en förlust på bortaplan mot Falköping VK. I B-laget spelar ett gäng unga och mycket talangfulla tjejer som , om de själva har den rätta viljan , kommer att synas i elitlaget i framtiden.

Klockan 15 är det sedan dags för elitlaget att ta emot Sollentuna i elitseriens andra omgång. Svedala inledde serien med en säker 3-0 seger mot ett topp fyra tippat Örebro förra helgen medan Sollentuna inledde med en förlust på hemmaplan mot Gislaved. Lagen har inför denna säsong ”bytt” spelare med varandra då Viktoria Nordström flyttat till Sollentuna och Sophie Ågren gått i den motsatta riktningen. Trots den säkra segern mot Örebro så fanns det en hel del mer att önska i spelet från hemmatjejerna och det hoppas laget att kunna visa upp på Söndag. Alla spelare i hemmalaget är redo för spel på Söndag och ser fram mot att försöka fortsätta den fina trend laget har inlett denna säsong med.