Svedala C fortsätter att bita ifrån

Trots att 5 spelar var borta lyckades C-laget vinna mot Åstorp efter stundtals hård kamp

Det var inte en maximal uppladdning C-laget fick inför seriematchen mot Åstorp i div 3 Södra Skåne Dam.
3 av tjejerna hade redan innan sagt ifrån att de inte kunde vara med p.g.a. bl.a. studier och sjukdom. Under dagen fick jag så ytterligare 2 återbud.
Jag fick då snabbt kalla in 2 tjejer från B-laget, Malin och Anna. Malin för att spela center hela tiden och Anna som back up på bänken ifall någon blev skadad.

Det blev en ganska jämna öppning på första set. I alla fall fram till 6-5 till C. Då gick Viktoria ner och servade, 8 bollar, 14-7. Därefter kontrollerade vi matchen på ett bra sätt.

Andra set såg lika dant ut, i alla fall i början. Viktoria gick ner och servade och vi gick fram till en ledning med 13-4. Då bytte jag in Anna mot Viktoria, för hon skulle få röra på sig.
Jag vet inte vad som hände därefter. Jag fick en känsla av att tjejerna trodde att ”Någon Annan” skulle göra jobbet åt dem. Åstorp börjad att kämpa sig in i matchen medan vi nästan bara stod och tittade på.
Plötsligt stod det 16-17 till Åstorp i stället. Jag tog en time out och förklarade lite saker för laget. Tjejerna förstod tydligen vad jag sade, för de började kämpa ännu hårdare. Vi kom i ledning med 24-22 men lyckades på något sätt tappa detta till 24-24. Sedan så följdes vi åt, Svedala ett steg före hela tiden, och till slut lyckades vi vinna setet med 28-26. SKÖNT.

I tredje set så började Viktoria inne igen. Åstorp verkade ha fått upp pulsen lite, för de stretade emot ordentligt, men vi lyckade vinna även detta set, nu med 25-18. En kämpainsats av alla. Betyget hade blivit VG, men den oförlåtligt svacka i andra set drar ner betyget, så det stannar vid ett G.
Jämfört med matchen förra veckan borta mot Ystad så var detta ett fall framåt.
Vi spelade mycket dåligt då medan Ystad lyckades med det som de är bra på, anfalla. Vi saknade i princip både block, försvar och anfall. Ystad vann den matchen välförtjänt med 3-1.

Nu har C-laget 2 matcher kvar. Det är ett sammandrag i Malmö den 1 mars, troligen på Latinskolan.
Vinner vi dessa matcher så blir det tufft om förstaplatsen. Både Åstorp och Ystad har chans att vinna serien, men när man ser på deras resterande matcher känns det som om Ystad har lite enklare väg, så troligen kommer det att stå mellan Svedala och Ystad.

Svedala C – Åstorp 3-0 (25-15, 28-26, 25-18)

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *